Υπόγεια Ρεύματα: «ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον φασισμό της εξουσίας αλλά και της διπλανής πόρτας»

«Το Σκατό του Φιδιού»: του νέου τους τραγούδι που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την ιστορική απόφαση.

news.team
news.team

«Το Σκατό του Φιδιού» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού από τα Υπόγεια Ρεύματα, το οποίο κυκλοφόρησε μερικές ώρες πριν από την ιστορική απόφαση της Δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε κείμενο που συνοδεύει τη νέα τους κυκλοφορία, τα "Υπόγεια Ρεύματα" εξηγούν γιατί επέλεξαν τη δεδομένη χρονική στιγμή:

«Τις ημέρες που τελειώναμε τις ηχογραφήσεις του επερχόμενου δίσκου μας ολοκληρωνόταν η δίκη της χ.α. και μάθαμε την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης. Ελπίζουμε να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους οριστικά, αμετάκλητα και ξεκάθαρα.

Αφιερώνουμε αυτό το κομμάτι σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά με την στάση ζωής και την αξιοπρέπεια τους υπέρ της ανθρωπιάς. Στις σκοτεινές εποχές, που δυστυχώς βρισκόμαστε παγκοσμίως, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον φασισμό της εξουσίας αλλά και της διπλανής πόρτας, για το μίσος από και προς όλες τις κατευθύνσεις που φυτρώνει παντού και μολύνει τον ιστό της κοινωνίας, από τους πολεμοχαρείς πλανητάρχες μέχρι τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού που κακοποιείται ένα παιδί.

Ας μην ξεχάσουμε να μιλάμε με τους ανθρώπους γύρω μας, να επικοινωνούμε και να ζούμε μαζί. Ας διατηρήσουμε την τρυφερότητα και την ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η δική μας δουλειά.»

Ακούστε το τραγούδι:

Το τραγούδι "Το Σκατό του Φιδιού" συμπεριλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο των Υπογείων Ρευμάτων με τίτλο Η Γη που Αφήνω που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Όγδοο music group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το βίντεο για το κομμάτι του ράπερ απ' τον Καρέα που «αν ήθελε groupies, δε θα κανε rap, θα κανε indie».

To ντοκιμαντέρ "Daft Punk Unchained" είναι διαθέσιμο στη streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ και περιμένει το "play" σας.

Δείτε το βίντεο για το "Do Not Go Gentle Into That Good Night".

FEATURED TODAY

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Ελίνα Δημητριάδη, Δημήτρης Λιλής και Παναγιώτης Μένεγος αποχαιρετούν το γαλλικό δίδυμο που χόρεψε τον πλανήτη "harder, better, faster, stronger" για ...

Top