search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "Samba", το πρώτο της διεθνές single / αλλά διαβάστε και για το φωτογραφικό λεύκωμα από τη ...Λιβύη!

«Τραγούδια λοιπόν σαν τα "I'll Never Be", "Works For You" και "Way To Go" αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο πώς και βρέθηκε η Σtella να παίζει στο South By Southwest. Είναι περιπτώσεις που μας υποχρεώνουν να πατήσουμε το πλήκτρο της παύσης στη ροή της ασταμάτητης πληροφορίας, ώστε να θαυμάσουμε την κομψότητα μιας εγχώριας ποπ γραφής, η οποία δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από κάμποσα αγγλοσαξονικά σχήματα που διεκδικούν την προσοχή μας την τελευταία πενταετία στο διεθνές indie pop φάσμα».

Έτσι έκλεινε ο Χάρης Συμβουλίδης την κριτική του (ολόκληρη εδώ) στο τελευταίο μέχρι σήμερα πόνημα της Στέλλας Χρονοπούλου Works For You (2017). Και τώρα δικαιώνεται, καθώς η Σtella ανοίγει αποφασιστικά τα φτερά της προς το εξωτερικό, ανακοινώνοντας ότι, πλέον, βρίσκεται στο δυναμικό του καναδικού label Arbutus -γνωστής ως «σπίτι» των Blue Hawaii, μα και έδρα κάποτε της Grimes. Σημειωτέον, η Σtella είναι η πρώτη καλλιτέχνις εκτός Καναδά που υπογράφει στην Arbutus. Εκεί βγαίνει και το ολοκαίνουριο, πρώτο της διεθνές single "Samba", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό η ίδια η Σtella, μαζί με την Ίσι Χαρμπίλα.

Μέσα στον Μάη, κατόπιν, ακολουθεί και μια μίνι περιοδεία στην Ευρώπη, με 3 σταθμούς στη Γαλλία (Παρίσι 4/5, Στρασβούργο 10/5 και Λιλ 11/5) και έναν στο Βέλγιο (Βρυξέλλες, 5/5).

Παράλληλα, ωστόσο, η Σtella βρέθηκε πρωταγωνίστρια και σε μια απροσδόκητη κίνηση, καθώς ανακοίνωσε τη δημοσίευση ενός φωτογραφικού λευκώματος για τη ...Λιβύη!

Το λεύκωμα έχει τίτλο Libya - A Photographic Album, κυκλοφορεί από τη Dolce Editions και λέει βασικά, μέσω φωτογραφιών, την ιστορία των γονιών της Σtella, που βρέθηκαν ως γιατροί στο Brak της Λιβύης από το 1962 ως το 1967.

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Η PJ Harvey σε ένα Κελί γεμάτο Κόσμο

Ακούστε το καινούριο της τραγούδι

Tyler Christ Superstar

Ο ενθουσιασμός της στήλης για την επιστροφή του Tyler The Creator, οδήγησε σε διαξιφισμούς με την…

Ólafur Arnalds

Η πρώτη του συναυλία στην Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα ανάπτυξη αισθητικής γλώσσας και…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

The KVB - 10 αγαπημένοι δίσκοι

Συνδυάζοντας την αγάπη τους για το post-punk των 1980s και τα ηλεκτρονικά των 1990s, το λονδρέζικο…

10 αγαπημένα άλμπουμ για τους The BitterSweet

Τέλη του 2018, κυκλοφόρησαν ψηφιακά το νέο τους άλμπουμ The Age Of New Delirium –σύντομα δε θα…

40 χρόνια από το Lodger του David Bowie

Ξεκομμένο από την περίφημη «Τριλογία του Βερολίνου», υπήρξε ένα από τα πιο περιφρονημένα του…

Σκότωσε το διαδίκτυο τις μεγάλες μπάντες; Ή απλά δεν βγαίνουν πια;

Στο σημερινό περιβάλλον, οφείλεις να σκάψεις βαθιά. Και να έχεις πλέον κατά νου, ότι η «καθαρότητα»…

«Ανεξάρτητη» μουσική, για «ανεξάρτητο» σινεμά

Aς μη γελιόμαστε: όσο υπάρχει ανεξάρτητο σινεμά, τόσο υπάρχει και ανεξάρτητη μουσική. Τα πράγματα…